Cucur Cendawan

Bahan-bahan
2 cawan tepung gandum
1/2 sudu teh baking powder
100gm cendawan tiram di dadu
100gm udang kertas kecil / bilis halus
1 tangkai daun bawang dan daun sup dihiris
1/2 batang carot di sagat memanjang
1 sudu teh garam
1/2 cawan air **

Cara-cara :
1.  Satukan semua bahan, masukkan air sedikit demi sedikit dan gaul hingga sebati.  Tambah air jika adunan agak likat.
2.  Panaskan minyak, rendam senduk besi dalam minyak sebagai acuan.  Keluarkan senduk dan biarkan sedikit minyak di dasarnya dan ambil satu sudu kecil adunan dan ratakan memenuhi acuan.  Goreng dengan minyak terendam hingga atasnya keperangan.  Keluarkan dari acuan dan balik-balikkan sehingga masak.  Buat hingga habis.
3.  Jika tidak menggunakan acuan, ambil 1 sudu adunan dan goreng seperti cucur biasa.