Biskut Lemon Cornflakes

Bahan-bahan
160gm mentega
125gm gula icing
180gm tepung gandum
120gm tepung beras
30gm cornflakes di kisar halus
1 biji telur
1 sudu besar parutan kulit lemon
1 sudu teh lemon emulco / esen lemon

Hiasan : Aising Lemon
1 biji putih telur
100gm gula icing
1 sudu besar tepung jagung
1/8 sudu teh jus lemon / esen lemon
pewarna yang disukai

Cara-cara :
1. Pukul mentega dan gula hingga berkrim. Masukkan telur dan lemon emulco, pukul hingga sebati.
2. Satukan tepung yang telah diayak bersama parutan kulit lemon dan cornflakes kisar. Masukkan ke dalam adunan mentega dan uli menjadi doh.
3. Canai dan terap, susun di dalam dulang pembakar yang telah digris dan bakar selama 25-30 minit pada suhu 150C.
4. Sejukkan dahulu sebelum di hias dengan icing.
5. Aising Lemon : Satukan bahan aising, pukul dengan kelajuan tinggi hingga pekat. Paipkan ke atas biskut hingga habis kemudian bakar semula selama 10 minit untuk mengeringkan aising.