Marble Blueberry Cheese Brownies

Bahan Adunan Brownies
250gm mentega
110gm serbuk koko
300gm gula kaster
100gm jem blueberry atau yg disukai
125ml susu cair
220gm tepung gandum
3 biji telur grade B - di pukul ringan
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh soda bikabonat
1 sudu teh esen vanila

Topping Cheese
250gm krim keju
100gm gula kastor
2 biji telur grade B

Cara-cara :
1.  Panaskan oven pada suhu 160C.  Alas dan gris loyang 10 x 10" empat segi.
2.  Ayak tepung gandum, baking powder dan soda bikabonat.  Ketepikan.
3.  Cairkan mentega, masukkan serbuk koko, gaul hingga rata.  Tutup api, masukkan gula dan jem, gaul rata.
4.  Masukkan telur yang dipukul, susu cair, esen vanila diikuti tepung gandum, kacau dengan whisk hingga rata.  Ketepikan sedikit adunan, masukkan ke dalam piping bag untuk membuat corak marble.
5.  Tuang dan ratakan ke dalam loyang.  Bakar selama 20 minit api atas dan bawah.
6.  Sediakan topping cheese :  Putar krim cheese dan gula hingga sebati, masukkan telur satu persatu dan putar hingga licin dan tidak berketul.
7.  Tuang dan ratakan ke atas brownies.  Paipkan dengan adunan coklat dan bentukkan corak marble.
8.  Bakar semula selama 15 minit atau hingga masak.