Spaghetti Sos Keju
Sumber : Sajian Sedap.com

Bahan-bahan
200 gram spaghetti, direbus hingga lembut
2 ulas bawang putih, dicincang halus
1 sdm marjerin untuk menumis

Bahan Sos Keju
2 sdm marjerin
1/2 labu bawang besar, dicincang
1 sdm tepung gandum
600 ml susu cair
100 gram cendawan butang, di potong
1/2 sdt garam
1/2 sdt serbuk lada hitam kasar
50 gram keju parutan keju cheddar
50 gram keju untuk taburan

Cara-cara :
1. Panaskan marjerin, tumis bawang putih hingga naik bau. Masukkan spaghetti, gaul rata dan ketepikan.
2. Sos Keju, panaskan marjerin.  Masukkan bawang besar, tumis hingga layu.  Masukkan tepung gandum dan gaul rata. Masukkan susu cair sedikit-sedikit sambil di kacau hingga licin dan tidak berketul.
3. Masukkan cendawan butang, garam, serbuk lada hitam dan keju. Masak hingga hampir kental.
4. Hidangkan spaghetti bersama sos keju dan taburan keju.

*** Sos keju di tuang ketika hendak di hidangkan supaya sos tidak meresap ke dalam spaghetti.