Biskut Cornflakes Crunch / Cornflakes Crunch Cookies
Bahan A
Bahan B - di ayak
Bahan C : 500gm cornflakes (di ramas sedikit)
Cara-cara :
- Pukul bahan A hingga kembang, masukkan telur satu persatu dan pukul hingga sebati.
- Masukkan bahan B dan gaul hingga menjadi adunan yang lembut. Rehatkan di dalam peti sejuk semalaman.
- Sudukan 1/2 sudu teh adunan dan gaulkan dengan cornflakes. Susun di dalam dulang pembakar dan jarakkan kerana biskut akan mengembang dan meleper.
- Bakar di dalam oven yang telah di panaskan dahulu pada suhu 150C selama 20 - 25 minit.
- Simpan dalam bekas kedap udara.
Biskut Cornflakes Crunch / Cornflakes Crunch Cookies
Salam kak wan. sy tgh buat biskut ni, doh tgh simpan dlm peti. mlm ni bru bakar. hehe.. nk tnye kak wan, adunan ni dpt byk mane ye? sy tgk cornflakes utk salut tu smpai stgh kilo mcm byk je.. kne gi cri ptg ni tkut x cukup...
ReplyDelete