Congo Bars

Source : Rima (Bisoutoi) and Ayu (Curlybabe's Satisfaction)
Thanks both of you pretty mamas,, for this lovely recipes!
Modified and Translated

Bahan-bahan
315gm tepung gandum
2 1/2 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh garam
150gm mentega
300gm gula perang
3 biji telur B
1 sudu teh esen vanila
300gm chocolate chips
100gm hirisan badam atau yang di sukai
30gm kelapa kering jika suka- K1 tambah

Hiasan :  Hirisan badam dan kelapa kering secukupnya

Loyang 10 x 10 di alas dan digris.

Cara-cara :
1.  Ayak tepung, baking powder dan garam.  Gaulkan bersama chocolate chips dan hirisan badam. Ketepikan.
2.  Satukan mentega dan gula perang, gaul menggunakan spatula kayu hingga sebati.
3.  Masukkan telur satu persatu, gaul rata.
4.  Masukkan campuran tepung, kaup balik hingga rata.
5.  Tuang dan ratakan ke dalam loyang.  Tabur dengan hirisan badam.
6.  Bakar di dalam oven yang di panaskan terlebih dahulu pada suhu 170C selama 30-35 hingga atasnya kuning keemasan.  Jangan terlebih bakar, cucuk dengan lidi jika tidak melekat bolehlah diangkat.