Spageti Primavera
Resipi :  Chef Riz@Prego

Bahan-bahan
2 tin sos Carbonara Cendawan Prego 300gm
2 sudu besar minyak zaitun
4 ulas bawang putih - cincang
3 ulas bawang merah india - belah 4
1/3 lobak merah, dadu
1 batang zucchini, dadu
1/3 capsicum, dadu
sedikit hirisan kobis ungu jika suka
8 biji tomato ceri - belah 2
100gm cendawan Shimeji / cendawan butang
Setangkai daun bawang, hiris
2 sudu besar mentega
sedikit parutan keju Parmesan
garam dan lada hitam secukup rasa

200gm spageti di rebus dengan sedikit minyak zaitun hingga lembut.  Toskan.

Cara-cara :
1.  Tumis bawang merah dan bawang putih dengan minyak zaitun hingga layu dan beraroma.  Masukkan lobak merah, zucchini, capsicum dan kobis ungu, masak sebentar.
2.  Tuangkan sos carbonara cendawan ke dalam periuk serta cendawan dan tomato ceri.  Renihkan selama 4 minit.
3.  Akhir sekali masukkan sedikit keju Parmesan dan mentega.  Taburkan daun bawang ke dalam periuk dan angkat.
4.  Sediakan spageti di dalam pingan dan tuangkan sos spageti ke atasnya.
Spageti Primavera