Roti Jala

Bahan-bahan
250gm tepung gandum
1/2 sudu teh garam
1 biji telur
400ml air / susu cair
1 sudu besar majerin cair
sedikit pewarna kuning telur

Cara-cara
1. Satukan semua bahan, gaul atau kisar hingga sebati, Kemudian tapis.
2. Tuangkan sedikit adunan kedalam acuan roti jala dan kirai bermula dari tepi berpusing hingga ke tengah kuali dengan teknik putaran (spiral) diatas kuali leper non stick.


3. Biarkan sekejap, apabila adunan mengering. Angkat, lipat kiri dan kanan dan gulung atau lipat bentuk segitiga.
4. Hidang bersama kuah kari daging atau ayam.  Resipi Kari Daging klik di SINI

Acuan Roti Jala .. pic credit to qkitchen.com

*** Jika adunan agak pekat tambahkan sedikit air.  Pastikan aliran adunan lancar dan tidak tersekat apabila keluar dari acuan roti jala
Roti Jala