Biskut Ole Sayang
By Kak Wan @ Resipicitarasawan
Resipi :  Chef Ismail@Nestle Cornflakes

Bahan A
220 gm tepung gandum
1 sudu teh serbuk penaik

2 cawan cornflakes - kisar halus
50 gm badam cincang - sangai
180 gm mentega
90 gm gula kaster
1 sudu besar madu
1 1/2 sudu teh esen vanila

Hiasan :  Cornflakes - ramas kasar, ceri merah

Cara-cara :
1.  Ayak bahan A, masukkan conflakes dan badam.  Ketepikan.
2.  Pukul mentega, gula, madu dan esen hingga sebati.  Kaup balikkan bahan A, gaul sebati hingga menjadi doh.
3.  Ambil 1 sudu kecil doh dan bentukkan ke bebola kecil, sadurkan dengan cornflakes dan hias dengan ceri.
4.  Susun di atas dulang pembakar yang di gris marjerin.  Jarakan biskut untuk mengembang.
5.  Bakar di dalam oven pada suhu 180C selama 12-15minit hingga kekuningan.

Note :  Jika bebola doh agak kering, sapukan sedikit mentega sebelum di sadur dengan cornflakes supaya ia melekat pada doh.
Biskut Ole Sayang