Mango Rose Cheese Tart
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

Kulit Tart


Cara-cara :
  1. Putar mentega dan gula hingga berkrim.  Masukkan telur, putar sebati.  Masukkan tepung dan uli menjadi doh.
  2. Tekan ke dalam acuan tart.
  3. Bakar pada suhu 170C di dalam oven yang di panaskan dahulu selama 25 minit.  Angkat dan sejukkan dahulu kulit tart.

Filing Keju


Hiasan - Mango Rose



  • [message]
    • Cara-cara
      • Putar cream cheese hingga berkrim, masukkan jus lemon, potongan manga dan gula kaster, putar hingga manga hancur dan rata.  Kaup balikkan dengan whipping cream yang telah di putar hingga sebati.  Masukkan ke dalam piping bag dan picit ke dalam kulit tart. Susun hirisan manga bermula dari tengah membentuk kelopak manga rose. Sapu kelopak manga dengan decogel supaya berkilat dan warna manga tidak kusam.


Mango Rose Cheese Tart