Tart Nutella Cornflakes
By Kak Wan @ Resipicitarasawan
Bahan-bahan
250 gm mentega
75 gm gula caster
1 sudu kecil esen vanilla
1 biji telur A
40 gm serbuk badam
50 gm cornflakes - kisar halus
450 gm tepung gandum, ayak
1 botol Nutella
Acuan Tart
Nozzle dan piping bag
Cara-cara :
- Putar mentega dan gula hingga sebati.
- Masukkan telur dan esen vanilla, kacau rata,
- Masukkan tepung, serbuk badam dan conflakes.
- Uli menjadi doh yang lembut.
- Tekan ke dalam acuan tart.
- Bakar pada suhu 150C selama 25 minit.
- Setelah sejuk, paipkan nuttela ke dalam kulit tart.
- Bakar semula selama 10 minit hingga nutella set.
- Simpan di dalam bekas kedap udara.
- Untuk tahan lebih lama, simpan di dalam peti sejuk.
Tart Nutella Cornflakes