Tart Nutella Cornflakes
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan-bahan
250 gm mentega
75 gm gula caster
1 sudu kecil esen vanilla
1 biji telur A
40 gm serbuk badam
50 gm cornflakes - kisar halus
450 gm tepung gandum, ayak
1 botol Nutella

Acuan Tart
Nozzle dan piping bag

Cara-cara :
  1. Putar mentega dan gula hingga sebati.
  2. Masukkan telur dan esen vanilla, kacau rata,
  3. Masukkan tepung, serbuk badam dan conflakes.
  4. Uli menjadi doh yang lembut.
  5. Tekan ke dalam acuan tart.
  6. Bakar pada suhu 150C selama 25 minit.
  7. Setelah sejuk, paipkan nuttela ke dalam kulit tart.
  8. Bakar semula selama 10 minit hingga nutella set.
  9. Simpan di dalam bekas kedap udara.
  10. Untuk tahan lebih lama, simpan di dalam peti sejuk.


Tart Nutella Cornflakes