Spaghetti Aglio Olio
By Kak Wan @ Resipicitarasawan
Bahan-bahan
300gm spaghetti
5 ulas bawang putih - cincang halus
1 sudu kecil cili flakes
1 sudu kecil serbuk lada putih
1/2 sudu kecil serbuk pati ayam
1 cawan daun selasih atau bayam
1/4 cawan daun parsley - hiris
3 sudu besar minyak zaitun
Sedikit garam
100gm isi udang
Penyediaan :
- Rebus spagetthi dengan sedikit garam dan minyak zaitun hingga lembut. Toskan
- Panaskan minyak zaitun, tumis bawang putih hingga naik bau.
- Masukkan udang dan kacau hingga udang berubah kemerahan.
- Masukkan garam, sedikit air, serbuk pati ayam dan serbuk cili. Kacau rata.
- Masukkan daun parsley dan daun selasih.
- Masukkan spaghetti, gaul rata.
- Hidang dengan sedikit perahan jus lemon.
Spaghetti Aglio Olio