Spaghetti Aglio Olio
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan-bahan
300gm spaghetti
5 ulas bawang putih - cincang halus
1 sudu kecil cili flakes
1 sudu kecil serbuk lada putih
1/2 sudu kecil serbuk pati ayam
1 cawan daun selasih atau bayam
1/4 cawan daun parsley - hiris
3 sudu besar minyak zaitun
Sedikit garam
100gm isi udang

Penyediaan :
  1. Rebus spagetthi dengan sedikit garam dan minyak zaitun hingga lembut.  Toskan
  2. Panaskan minyak zaitun, tumis bawang putih hingga naik bau.
  3. Masukkan udang dan kacau hingga udang berubah kemerahan.
  4. Masukkan garam, sedikit air, serbuk pati ayam dan serbuk cili.  Kacau rata.
  5. Masukkan daun parsley dan daun selasih.
  6. Masukkan spaghetti, gaul rata.
  7. Hidang dengan sedikit perahan jus lemon.

Spaghetti Aglio Olio