Sup Telur Puyuh Akar Lotus
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan-bahan
20 biji telur puyuh rebus
1 batang akar lotus, buang kulit
4 hiris halia
2 ulas bawang putih hiris
1 sudu besar goji berries
1.5 liter air rebusan ayam
1/2 batang carrot, potong
3 tangkai daun bawang, potong
1 sudu kecil garam
1 sudu kecil serbuk lada putih
1 sudu besar minyak untuk menumis

Penyediaan :
  1. Hiris nipis akar lotus.
  2. Panaskan minyak, tumis halia dan bawang putih hingga naik bau.
  3. Masukkan akar lotus, goji, carrot dan air rebusan ayam.
  4. Masak hingga mendidih, perasakan dengan garam dan lada putih.
  5. Akhir sekali masukkan daun bawang dan telur puyuh.
  6. Didihkan sebentar dan angkat.

Sup Telur Puyuh Akar Lotus