Bingka Labu Keju Blueberry
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan-bahan
450gm labu - kukus
4 biji telur A
125 gm Emborg Cream Cheese
50 ml Emborg Whipping Cream
400 ml santan
150 gm tepung gandum
150 gm gula pasir
1/2 sudu teh garam
1 sudu esen vanila
1 packet blueberry

Cara-cara :
  1. Haluskan labu ketika masih panas.
  2. Putar cream cheese, whipping cream dan gula hingga halus.
  3. Masukkan esen vanila, telur satu persatu dan putar hingga rata.
  4. Masukkan santan dan tepung, whisk hingga sebati.
  5. Gris loyang dengan mentega.  Panaskan selama 10 minit di dalam oven.
  6. Keluarkan loyang, tuang adunan hingga penuh dan tabur dengan buah blueberry.
  7. Bakar pada suhu 160C di rak bawah selama 20 minit.
  8. Alih ke rak atas dan bakar hingga masak (bila di cucuk tidak melekat pada lidi).
  9. Biar betul-betul sebelum di hidang.
Bingka Labu Keju Blueberry