Biskut Batang Mancis
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan-bahan
130gm mentega / marjerin Planta
60gm gula ising
250gm tepung gandum
20 gm tepung jagung
1 biji kuning telur
2 sudu teh Sunquick paste / emulco

Hiasan :  Coklat masakan cair

Cara-cara :
  1. Pukul mentega dan gula dengan senduk kayu hingga berkrim.  
  2. Masukkan telur dan esen vanila pukul hingga sebati.
  3. Masukkan tepung, tepung jagung.  Uli menjadi doh.  
  4. Simpan selama 15 minit di dalam peti sejuk.
  5. Canai 2cm tebal dan potong memanjang 3 inci.
  6. Bakar selama 150C selama 15-20 minit.
  7. Setelah sejuk, celup bahagian atas dalam coklat cair.
  8. Bila coklat beku, simpan dalam bekas kedap udara.

Biskut Batang Mancis