Biskut Dalgona Biscoffee
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan A
280 gm mentega tawar (unsalted)
160 gm gula kastor
250 gm tepung gandum
30 gm tepung jagung
25 gm serbuk nescafe gold
50 gm biskut Biscoff
1/2 sudu teh baking powder

Hiasan
Putih telur
Crumble Biskut Biscoff
Coklat putih yang di cairkan.

Cara-cara :
  1. Kisar Nescafe Gold dan Biscoff  hingga halus.
  2. Pukul mentega dan gula dengan senduk kayu hingga sebati.
  3. Masukkan tepung, tepung jagung dan serbuk nescafe biscoff.
  4. Uli menjadi doh yang lembut.
  5. Sudukan 1/2 sudu kecil adunan dan gulingkan dalam crumble biskut biscoff.
  6. Bakar pada suhu 150c selama 30 minit.
  7. Drizzle dengan coklat putih.
Nota :  Jika ingin rasa coffee yang lebih kuat, gantikan dengan Nescafe biasa atau lebihkan sukatannya.


Biskut Dalgona Biscoffee