Kek Pisang Mudah
By kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan-bahan
400 gm pisang (4 biji pisang)
120 gm gula perang
75 gm minyak jagung
225 gm tepung gandum
10 gm baking powder
10 gm serbuk kayu manis
100 gm chocolate chips

Tin pembakar di gris, tabur tepung


Cara-cara :
  1. Lenyek pisang hingga halus.
  2. Masuk gula perang, gaul rata,
  3. Tambah minyak dan gaul rata.
  4. Satukan tepung, baking powder dan kayu manis
  5. Masuk ke dalam adunan pisang sedikit-sedikit.
  6. Kaup balik hingga bergaul rata.
  7. Tambah chocolate chips, gaul sebati.
  8. Tuang dalam tin pembakar dan ratakan.
  9. Kelar adunan di tengah dengan sudu kecil.
  10. Tuang sedikit minyak di tengah kelaran.
  11. Bakar pada suhu 170C  selama 35-45 minit.
Kek Pisang Mudah