Telur Berawan
By Kak Wan @ Resipicitarasawan
Bahan-bahan
2 putih telur
2 kuning telur
1/4 sudu teh garam halus
1/4 sudu teh serbuk lada putih
1/4 sudu teh daun parsley kering
Topping (Sesuai selera)
Keju parut, beef pastrami, daun bawang
Cara-cara :
- Alas dulang pembakar dengan kertas baking.
- Putar putih telur dengan mixer kelajuan tinggi hingga kental dan bertanduk.
- Sudukan putih telur ke atas loyang.
- Buat lubang di tengahnya menggunakan belakang sudu.
- Tabur secubit garam dan lada putih.
- Oven pada suhu 200C selama 3-5 minit.
- Keluarkan dan masukkan kuning telur di tengah.
- Tabur daun parsley jika suka.
- Oven lagi selama 2 minit.
- Boleh di makan begitu saja atau bersama topping, salad dan roti.
Telur Berawan, roti bakar, sayuran dan beef pastrami.
Telur Berawan, avocado, tomato cherry dan roti baguette.
Telur Berawan