BIHUN GORENG PINK
By Kak Wan @ Wan Resipi

Bahan-bahan
1 bungkus bihun, rendam air paip selama 30 minit
1/2 cawan minyak masak 

Bahan Tumbuk
3 ulas bawang merah
5 ulas bawang putih
4 tangkai cili padi
2 sudu besar udang kering (rendam)

Bahan Perasa
1 sudu besar sos Tomato 
1 sudu besar sos Cili
4 sudu besar sos Labu
2 sudu kecil cuka makan
3 sudu kecil garam
1 sudu kecil gula
1 cawan air 
1 sudu kecil serbuk lada putih

Sayuran
1 ikat kangkung atau sawi
Taugeh

Penyediaan :
  1. Toskan bihun. Ketepikan.
  2. Panaskan minyak, goreng bahan tumbuk hingga naik bau.
  3. Masukkan air, sos, bahan perasa dan bihun.
  4. Gaul rata, masak dengan api perlahan.
  5. Masuk kangkung, gaul rata.
  6. Tambah sedikit air jika perlu saja.
  7. Akhir sekali masukkan taugeh dan hirisan daun sup.
  8. Hidang dengan hirisan telur dadar, timun, sos cili dan perahan jus limau nipis.
Bihun Goreng Pink