Puding Buah Naga
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan-bahan
200 gm buah Naga
250 ml air
200 ml santan kotak
80 gm gula pasir
3 sudu kecil serbuk agar-agar 
40 gm tepung Hoen Kwee
1/8 sudu teh garam halus

Hiasan : Pisang Berangan potong bulat jika suka
Acuan 6 in - basahkan dahulu 


Penyediaan :
  1. Kisar buah naga dengan air hingga hancur,
  2. Satukan bersama bahan2 lain dan kacau rata.
  3. Masak dengan api perlahan hingga meletup-letup dan pekat .
  4. Tuang 1/3 adunan ke dalam acuan.
  5. Simpan dalam peti sejuk hingga beku.
  6. Atur hirisan pisang di keliling acuan dan tuang baki adunan.
  7. Simpan semula di dalam peti sejuk hingga beku.

 Puding Buah Naga