Cream Cheese Pastry Puffs
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan-bahan
2 keping puff pastry (10 inci)
1/4 cawan gula pasir

Filling Cheese
200 gm cream cheese, suhu ruang
3 sudu besar gula halus
1 kuning telur
1 sudu kecil vanilla

1 kuning telur + 1 sudu kecil air (untuk sapuan)
Potongan buah-buahan (Pic, Blueberry, Strawberry)


Penyediaan :
  1. Panaskan oven pada suhu 200C.
  2. Potong bulat pastry puffs dengan penerap.
  3. Tekap bulatan di tengah pastry dengan gelas atau penerap.
  4. Cucuk dengan garpu di beberapa tempat.
  5. Sapu tepi nya dengan kuning telur.
  6. Tabur dengan gula pasir.
  7. Isikan bahagian tengah dengan cream cheese.
  8. Atur hirisan buah-buahan di atasnya.
  9. Bakar selama 20 minit atau hingga pastry kuning keemasan.
  10. Angkat dan tabur dengan gula aising jika suka.
  11. Buahan segar boleh di gantikan dengan filing jem buahan.

Cream Cheese Pastry Puffs