Cream Cheese Pastry Puffs
By Kak Wan @ ResipicitarasawanBahan-bahan
2 keping puff pastry (10 inci)
1/4 cawan gula pasir
Filling Cheese
200 gm cream cheese, suhu ruang
3 sudu besar gula halus
1 kuning telur
1 sudu kecil vanilla
1 kuning telur + 1 sudu kecil air (untuk sapuan)
Filling Cheese
200 gm cream cheese, suhu ruang
3 sudu besar gula halus
1 kuning telur
1 sudu kecil vanilla
1 kuning telur + 1 sudu kecil air (untuk sapuan)
Potongan buah-buahan (Pic, Blueberry, Strawberry)
Penyediaan :
- Panaskan oven pada suhu 200C.
- Potong bulat pastry puffs dengan penerap.
- Tekap bulatan di tengah pastry dengan gelas atau penerap.
- Cucuk dengan garpu di beberapa tempat.
- Sapu tepi nya dengan kuning telur.
- Tabur dengan gula pasir.
- Isikan bahagian tengah dengan cream cheese.
- Atur hirisan buah-buahan di atasnya.
- Bakar selama 20 minit atau hingga pastry kuning keemasan.
- Angkat dan tabur dengan gula aising jika suka.
- Buahan segar boleh di gantikan dengan filing jem buahan.
Cream Cheese Pastry Puffs
2 keping puff pastry (10 inci)...betul ke tebal tu hampir 1 kaki
ReplyDelete