Puding Sagu Bunga Telang Bersos Kastard Yogurt
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan-Bahan
1 cawan sagu kecil 
1 cawan jus bunga telang
3 sudu besar gula
1/4 cawan LACTEL Vanilla Yogurt
1 putih telur, putar kental

Cara-cara :
  1. Siram sagu dengan air, toskan.
  2. Gaul bersama gula dan jus Telang.
  3. Kukus selama 20 minit hingga sagu jernih.
  4. Angkat dan gaul dengan LACTEL Vanilla Yogurt dan putih telur.
  5. Masukkan 3/4 penuh ke dalam gelas dessert.

Bahan Sos Kastard Yogurt
1 cawan susu cair
1/4 cawan LACTEL Vanilla Yogurt
3 sudu besar susu pekat
2 sudu kecil tepung kastard
1 sudu besar tepung beras
1/4 sudu kecil garam

Cara-cara :
  1. Satukan semua bahan sos dan tapis ke dalam periuk.
  2. Masak dengan api perlahan hingga sos hampir pekat.
  3. Tuang ke atas sagu.

Puding Sagu Bersos Kastard Yogurt