Biskut Bangkit Sagu
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan bahan
250 gm Tepung Sagu
100 ml Santan Kotak
1 biji Kuning Telur
75 gm Gula Aising
1/4 sudu teh Garam
2 helai Daun Pandan, potong pendek

Penyediaan :
  1. Sangai tanpa minyak tepung dan daun pandan hingga kering.
  2. Tapis dan biar betul betul sejuk.
  3. Putar gula dan kuning telur hingga kembang dan putih.
  4. Masukkan setengah santan dan putar sebati.
  5. Masukkan tepung dan uli hingga berderai.
  6. Masukkan baki santan sedikit-sedikit dan uli hingga doh boleh di kepal.
  7. Tekan ke dalam acuan bangkit yang di tabur sedikit tepung.
  8. Keluarkan dari acuan dan susun di atas dulang pembakar.
  9. Oven pada suhu 150C selama 25 - 30 minit.
  10. Simpan dalam bekas kedap udara.

Biskut Bangkit Sagu