CRAB RANGOONS
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

BAHAN-BAHAN :
1 paket kulit Wantan
Minyak  untuk menggoreng

BAHAN CREAM CHEESE :
250 gm Cream Cheese,  lembutkan
10 batang Crabsstik, cincang halus
3 tangkai daun bawang, potong kecil
2 ulas bawang putih, cincang halus
1/4 cawan Mayonis
1/2 sudu kecil garam
1/2 sudu besar jus limau nipis

PENYEDIAAN :
  1. Kacau Cream Cheese dengan senduk kayu hingga sebati.
  2. Masukkan Crabstik, daun bawang, bawang putih dan mayonis.
  3. Sebatikan dan perasakan dengan garam dan jus limau nipis.
  4. Ambil sekeping kulit wantan,  isikan 1 sudu kecil cream cheese di tengahnya.
  5. Sapu sedikit air di tepi kulit wantan.
  6. Tutup isian, cantumkan kulit wantan hingga melekat.
  7. Panaskan minyak dan goreng dengan api sedang hingga keperangan.
  8. Hidang bersama hummus kentang dan sos cili.

HUMMUS KENTANG :
1 biji kentang, rebus dan haluskan
1/4 cawan Rosted Sesame Mayonis
1 sudu  kecil serbuk lada hitam
1/2 sudu kecil garam
2 sudu besar minyak zaitun

PENYEDIAAN HUMMUS KENTANG :
Satukan semua bahan bersama rosted sesame mayonis, gaul sebati.

Crab Rangoons