Mencari resipi yang lazat untuk memasak daging korban anda pada Hari Raya Haji kali ini? Cuba Daging Masak Hitam Black Pepper!

Hidangan ini dibuat menggunakan daging lembu yang dimasak di dalam kuah lada hitam bersama dengan bawang dan sayur-sayuran lain. Daging Masak Hitam Black Pepper adalah salah satu hidangan popular terutama semasa Hari Raya Haji.

Anda juga boleh cuba untuk masak Sup Ekor atau Rendang Daging bagi menghabiskan stok daging korban anda.

Bahan-bahan

Cara-cara

  1. Panaskan minyak masak dan goreng daging yang direbus dan dihiris nipis sehingga garing sedikit.
  2. Masukkan air rebusan daging bersama dengan SERI-AJI® Perencah Masak Lada Hitam ke dalam mangkuk, sebatikan dan tuangkan ke dalam periuk, dan biarkan ianya mendidih.
  3. Campurkan bawang kuning bersama lada benggala dan gaulkan sehingga sebati.
  4. Masukkan daun bawang yang dipotong mengikut bentuk dadu dan hidangkan bersama nasi panas.

Ajinomoto Malaysia mempunyai banyak lagi resipi yang simple dan sedapuntuk anda cuba.