Roti Wrap Baghdad lembut di dalam, krispi di luar, inti savoury di gulung dalam MISSION WRAP dan di balut dengan kulit popia di luarnya dan di goreng garing. Kebiasaan Roti baghdad menggunakan roti burger atau roti sosej, menggantikan dengan MISSION WRAP lebih mantul.

BAGHDAD ROTI WRAP
By Kak Wan @ Wan Resipi 

BAHAN-BAHAN:
4 keping MISSION WRAPS
4 keping Kulit Popia
4 biji telur rebus, potong 2 setiap satu
Minyak untuk menggoreng
1 putih telur sebagai pelekat

INTI DAGING:
1 labu Bawang Holland, potong dadu
200 gm Daging cincang
1 biji tomato, potong dadu
1 tin kecil Sos Pasta Tomato
1 sudu besar serbuk cili
1 sudu besar serbuk jintan putih
1 sudu besar mixed herbs (oregano, thyme, rosemary, parsley)
1/2 sudu kecil gula
1 sudu kecil garam
1 tangkai parsley untuk taburan
2 sudu besar minyak zaitun

TABURAN:
Parutan Keju Mozarella

PENYEDIAAN INTI:
  1. Panaskan minyak, tumis bawang dan tomato hingga layu.
  2. Masukkan daging kisar. Biar daging masak.
  3. Masukkan Sos Pasta, serbuk cili, jintan putih dan mixed herbs.
  4. Perasakan dengan gula dan garam secukupnya.
  5. Masak hingga inti hampir kering. Sejukkan,

PENYEDIAAN ROTI BAGHDAD:
  1. Isikan 1 sudu besar inti ke dalam MISSION WRAPS.
  2. Letak 1 hiris telur ke atasnya dan tabur dengan parutan keju.
  3. Lipat kedua belah dan gulung rapi.
  4. Balut gulungan roti wrap dengan 2 keping kulit popia.
  5. Lekatkan gulungan dengan sapuan putih telur.
  6. Goreng dengan api sedang hingga keperangan.
  7. Hidang dengan sos tomato dan acar sayuran.

BAGHDAD ROTI WRAP