PORTABELLO PANGGANG
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN:

6 biji Cendawan Portabello
6 biji Telur Puyuh
8 biji Tomato Ceri, Merah, Kuning, potong dadu
2 ulas Bawang Putih, cincang
2 sudu besar Minyak Zaitun
Garam dan Serbuk Lada Putih secukupnya
1/4 cawan Keju Mozarella
Daun Parsley untuk garnish


PENYEDIAAN:
  1. Panaskan sedikit minyak zaitun, tumis bawang putih dan tomato hingga layu.
  2. Tabur sedikit garam dan serbuk lada putih.  Ketepikan.
  3. Keluarkan tangkai Cendawan, renjis sedikit minyak.
  4. Isikan dengan tomato tadi dan letak telur di tengahnya.
  5. Tabur dengan parutan keju dan hirisan daun parsley.
  6. Atur Cendawan dalam tray yang di alas baking paper.
  7. Oven selama 8-10 minit pada suhu 180C atau hingga telur masak.
  8. Hidang dengan roti dan sup.

PORTABELLO PANGGANG