UDANG MASAK MERAH
By Kak Wan @ Wanresipi
BAHAN-BAHAN :
300 gm Udang
1 biji Bawang Merah sederhana besar
3 ulas Bawang Putih
BAHAN-BAHAN :
300 gm Udang
1 biji Bawang Merah sederhana besar
3 ulas Bawang Putih
2 sudu besar Cili kisar
2 sudu besar Tomato Paste
2 sudu besar Sos Cili
2 sudu besar Tomato Paste
2 sudu besar Sos Cili
1 sudu besar Sos Tomato
Garam dan gula secukup rasa
Minyak untuk menumis
PENYEDIAAN :
- Bersihkan udang, goreng hingga kemerahan. Ketepikan.
- Kisar bawang besar danbawang putih.
- Tumis dengan cili kisar sehingga pecah minyak..
- Masukkan tomato paste, sos cili dan sos tomato.
- Masukkan gula dulu dan masukkan sedikit air.
- Perasakan dengan garam secukupnya.
UDANG MASAK MERAH