APAM TELUR GULA MELAKA
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN:
2 cawan Tepung Beras
1 sudu besar Tepung Ubikayu
1 cawan Gula Melaka
2 cawan Air 
1 sudu teh Yis Segera
1/2 sudu teh garam
6 biji telur

Kelapa parut gaul garam dan kukus

PENYEDIAAN:
  1. Campur semua bahan kecuali telur, bancuh hingga sebati
  2. Perap 2 jam atau lebih, adunan nya cair.
  3. Masukkan telur ke dalam adunan dan kacau sebati,
  4. Panaskan acuan kuih cara, sapu minyak.
  5. Biarkan acuan betul2 panas dan tuang adunan hingga berdesir.
  6. Tutup dengan penutup, masak dengan api perlahan hingga atasnya mengering.
  7. Cungkil dengan lidi dan terbaliknya apam.
  8. Biarkan seketika sebelum di angkat.
  9. Hidang dengan kelapa parut.

APAM TELUR GULA MELAKA