PUDING BISKUT KASTARD STRAWBERRY
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN:
1 paket Biskut Saltedchees
70 gm Gula
25 gm Tepung Gandum
25 gm Tepung Jagung
50 gm parutan keju Cheddar
500 ml susu cair
50 gm LACTEL STRAWBERRY YOGURT
50 gm potongan buah strawberry
1 sudu besar Jem Strawberry
1 sudu besar Mentega

Susu secukupnya untuk mencelup Biskut

PENYEDIAAN:
  1. Alas loyang 20x20 cm dengan kertas baking, ketepikan
  2. Satukan gula, tepung gandum dan tepung jagung dalam periuk.
  3. Tambah susu sedikit2 dan whisk hingga sebati
  4. Tambah parutan keju.
  5. Masak dengan api perlahan hingga keju larut.
  6. Tambah jem strawberry dan LACTEL STRAWBERRY YOGURT.
  7. Masak hingga adunan likat.
  8. Tambah mentega, kacau hingga sebati.
  9. Masukkan potongan buah strawberry.
  10. Gaul rata dan alikan dari dapur.
  11. Celup biskut dalam susu dan susun di dasar loyang hingga penuh.
  12. Tuang adunan dan ratakan di atas biskut.
  13. Kemudian tutup atasnya dengan satu lagi susunan biskut
  14. Simpan dalam peti sejuk hingga set dan dingin.
  15. Potong mengikut bentuk kepingan biskut.
  16. Enak di hidang dingin.

PUDING BISKUT KASTARD STRAWBERRY