PUDING LEMON MARKISA
By Kak Wan @ ResipicitarasawanBAHAN-BAHAN:
500 ml Susu Segar
100 ml LACTEL Lemon Yogurt
1 sudu besar Jus Lemon
1 sudu besar parutan Kulit Lemon
75 gm Gula Pasir
5 gm serbuk Agar-Agar
PENYEDIAAN:
- Satukan susu, gula dan serbuk agar.
- Kacau dan panaskan hingga gula larut.
- Tak perlu hingga mendidih.
- Ambil satu senduk adunan, campurkan dengan LACTEL Lemon Yogurt.
- Kacau rata dan tuang kembali ke dalam periuk.
- Masuk jus dan kulit lemon.
- Masak sebentar, angkat dan tuang ke dalam gelas dessert.
- Simpan di dalam peti sejuk hingga beku.
- Tuang puri Markisa di atasnya.
PURI MARKISA:
6 biji Markisa, ambil isinya
1 sudu besar air
3 sudu besar gula pasir
1 sudu besar bancuhan tepung jagung
PENYEDIAAN:
1 sudu besar air
3 sudu besar gula pasir
1 sudu besar bancuhan tepung jagung
PENYEDIAAN:
- Masak isi Markisa, air dan gula.
- Apabila gula larut, masukkan bancuhan tepung jagung.
- Kacau hingga puri sedikit pekat.
- Tuang ke atas puding.
PUDING LEMON MARKISA