PUDING LEMON MARKISA
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

BAHAN-BAHAN:
500 ml Susu Segar
100 ml LACTEL Lemon Yogurt
1 sudu besar Jus Lemon
1 sudu besar parutan Kulit Lemon
75 gm Gula Pasir
5 gm serbuk Agar-Agar

PENYEDIAAN:
  1. Satukan susu, gula dan serbuk agar.
  2. Kacau dan panaskan hingga gula larut.
  3. Tak perlu hingga mendidih.
  4. Ambil satu senduk adunan, campurkan dengan LACTEL Lemon Yogurt.
  5. Kacau rata dan tuang kembali ke dalam periuk.
  6. Masuk jus dan kulit lemon.
  7. Masak sebentar, angkat dan tuang ke dalam gelas dessert.
  8. Simpan di dalam peti sejuk hingga beku.
  9. Tuang puri Markisa di atasnya.

PURI MARKISA:
6 biji Markisa, ambil isinya
1 sudu besar air
3 sudu besar gula pasir
1 sudu besar bancuhan tepung jagung

PENYEDIAAN:
  1. Masak isi Markisa, air dan gula.
  2. Apabila gula larut, masukkan bancuhan tepung jagung.
  3. Kacau hingga puri sedikit pekat.
  4. Tuang ke atas puding.

PUDING LEMON MARKISA