UDANG PANGGANG KEJU
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN:
300 gm Udang Besar
100 gm Cream Cheese
1/4 sudu teh garam
2 sudu besar Bawang Putih cincang
2 sudu besar Daun Bawang
Sedikit Mentega untuk sapuan
Daun Parsley untuk taburan
Parutan Keju Cheddar / Mozarella untuk taburan


PENYEDIAAN:
  1. Cuci udang, gunting bahagian tengah dan leperkan.
  2. Lap dengan tissue dapur hingga kering.
  3. Sapu sedikit mentega pada udang.  
  4. Susun di atas dulang pembakar.
  5. Gaul cream cheese, bawang putih, daun bawang, garam hingga sebati.
  6. Masukkan ke dalam piping bag dan picit pada udang.
  7. Tabur dengan parutan keju secukupnya.
  8. Oven pada suhu 200c selama 8-10 minit.
  9. Angkat dan tabur dengan daun parsley.

UDANG PANGGANG KEJU