UDANG PANGGANG KEJU
By Kak Wan @ Wan ResipiBAHAN-BAHAN:
300 gm Udang Besar
100 gm Cream Cheese
1/4 sudu teh garam
2 sudu besar Bawang Putih cincang
2 sudu besar Daun Bawang
Sedikit Mentega untuk sapuan
Daun Parsley untuk taburan
Parutan Keju Cheddar / Mozarella untuk taburan
Daun Parsley untuk taburan
Parutan Keju Cheddar / Mozarella untuk taburan
PENYEDIAAN:
- Cuci udang, gunting bahagian tengah dan leperkan.
- Lap dengan tissue dapur hingga kering.
- Sapu sedikit mentega pada udang.
- Susun di atas dulang pembakar.
- Gaul cream cheese, bawang putih, daun bawang, garam hingga sebati.
- Masukkan ke dalam piping bag dan picit pada udang.
- Tabur dengan parutan keju secukupnya.
- Oven pada suhu 200c selama 8-10 minit.
- Angkat dan tabur dengan daun parsley.
UDANG PANGGANG KEJU