BISKUT TERATAI HONEY CORNFLAKES COOKIES
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN
125 gm Mentega
30 gm Gula Caster
1 biji Telur

Bahan B
150 gm Tepung Gandum
50 gm Tepung Jagung
50 gm NESTUM, kisar halus

Hiasan :
GOLD HONEY CORNFLAKES
Ceri Merah
Putih Telur untuk sapuan

CARA MEMBUAT:
  1. Sebatikan bahan A.
  2. Masukkan bahan B dan gaul hingga sebati.
  3. Rehatkan doh selama 15 minit.
  4. Ambil doh seberat 11 gm dan bulat2kan.
  5. Sapu putih telur dan Cucuk kepingan GOLD HONEY CORNFLAKES.
  6. Cucuk dari bawah ke atas membentuk kelopak teratai.
  7. Hias ceri merah di tengahnya.
  8. Oven pada suhu 150C di rak bawah selama 15 minit.
  9. Alihkan ke rak atas dan bakar selama 8 minit lagi.
  10. Simpan dalam bekas kedap udara.

BISKUT TERATAI HONEY CORNFLAKES COOKIES