BISKUT TERATAI HONEY CORNFLAKES COOKIES
By Kak Wan @ Wan ResipiBAHAN-BAHAN
125 gm Mentega
30 gm Gula Caster
1 biji Telur
Bahan B
150 gm Tepung Gandum
50 gm Tepung Jagung
50 gm NESTUM, kisar halus
Hiasan :
GOLD HONEY CORNFLAKES
Ceri Merah
Putih Telur untuk sapuan
CARA MEMBUAT:
- Sebatikan bahan A.
- Masukkan bahan B dan gaul hingga sebati.
- Rehatkan doh selama 15 minit.
- Ambil doh seberat 11 gm dan bulat2kan.
- Sapu putih telur dan Cucuk kepingan GOLD HONEY CORNFLAKES.
- Cucuk dari bawah ke atas membentuk kelopak teratai.
- Hias ceri merah di tengahnya.
- Oven pada suhu 150C di rak bawah selama 15 minit.
- Alihkan ke rak atas dan bakar selama 8 minit lagi.
- Simpan dalam bekas kedap udara.
BISKUT TERATAI HONEY CORNFLAKES COOKIES