PUDING MANGA SAGU BERSANTAN
By Kak Wan @ Wan Resipi
BAHAN-BAHAN
1 cawan Sagu kecil
5 cawan Air untuk merebus
1 cawan Santan pekat
Secubit Garam
2 biji potongan Manga untuk topping
PURI MANGA- Kisar
2 biji Manga
2 sudu besar Susu Pekat Manis
2 biji Manga
2 sudu besar Susu Pekat Manis
CARANYA:
- Panaskan santan dan garam. Simpan dalam peti sejuk.
- Rebus air hingga mendidih.
- Masukkan sagu dan sentiasa kacau supaya tidak melekat.
- Masak hingga sagu menjadi jernih.
- Tutup api dan biar selama 15 minit.
- Tapis sagu dan siram dengan air untuk buang kanjinya.
- Untuk hidangan, masukkan puri mangga dalam gelas, sago dan tuang santan.
- Letak potongan manga untuk topping.
- Sedia di nikmati.
PUDING MANGA SAGU BERSANTAN