BISKUT POTATO CHIPS SAMBAL UDANG
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN
125 gm Mentega
15 gm Shortening
1/2 sudu teh Serbuk Cili Halus
40 gm Potato Chips Sambal Udang
50 gm Gula Halus
160 gm Tepung Gandum
20 gm Santan Serbuk
1/2 sudu teh Baking Soda 
1 kuning Telur

HIASAN
1 putih Telur
1 sudu besar Udang kering, rendam dan toskan 
80 gm Potato Chips Sambal Udang,ramas kasar 
1 sudu besar Serbuk Cili Halus

CARANYA:
  1. Kisar Potato Chips Sambal Udang hingga halus.
  2. Kacau mentega, shortening, gula dan telur dengan senduk kayu hingga sebati.
  3. Masukkan tepung gandum, santan serbuk dan baking soda yang di ayak.
  4. Tambah serbuk Potato Chips Sambal Udang yang di kisar tadi.
  5. Adun menjadi doh yang lembut.
  6. Bentuk doh menjadi bebola seberat 10 gm. 
  7. Celup dalam putih telur dan golek dalam serpihan Potato Chips Sambal Udang.
  8. Tekan dengan udang kering di atasnya sebagai hiasan.
  9. Bakar pada suhu 160C selama 30 minit atau hingga kekuningan. 
  10. Setelah sejuk, ayak serbuk cili di atasnya.

BISKUT POTATO CHIPS SAMBAL UDANG