TART WAFER
By Kak Wan @ Wan ResipiBAHAN-BAHAN:
280 gm Mentega Tawar
120 gm Gula Caster
50 gm Creamy Peanut Butter
270 gm Tepung Gandum
20 gm Tepung Beras
120 gm Tepung Jagung
Secubit Garam
FILLING:
2 bungkus BISKUT WAFER MUNCHY'S
SAPUAN: Kuning telur di campur sedikit pewarna kuning
Badam cincang untuk Taburan
CARA-CARA:
- Ayak tepung gandum, tepung beras dan tepung jagung.
- Gaul butter, gula, secubit garam dan peanut butter hingga sebati.
- Masukkan tepung yang di ayak, sedikit2 hingga menjadi doh yang lembut.
- Masukkan ke dalam acuan samperit dan picit sepanjang 1 1/2 inci.
- Oles kuning telur supaya wafer melekat.
- Letak sebiji kiub wafer dan balut hingga menutupinya.
- Oles sedikit kuning telur dan tabur dengan badam cincang.
- Oven pada suhu 160'C selama 15 - 20 minit.
- Sejukkan dahulu sebelum di simpan dalam bekas kedap udara.
BISKUT TART WAFER