CENDAWAN GORENG
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN
200 gm Cendawan Tiram
1 cawan Air
1/2 cawan Tepung Gandum
1/2 cawan Tepung Beras
1/4 Cawan Tepung Jagung 
1 sudu teh Gram
1 sudu teh Serbuk cili
1/2 sudu teh Serbuk Kunyit
1/2 sudu teh Serbuk Ketumbar atau Serbuk Kari Daging
1 biji Putih Telur

CARANYA : 
  1. Satukan semua bahan, kecuali cendawan gaul rata dan sebati. 
  2. Jika adunan agak pekat tambahkan sedikit air, boleh bersalut pada cendawan.
  3. Panaskan minyak, celup cendawan dan goreng hingga keperangan. 
  4. Jangan menggoreng terlalu banyak dalam satu masa, cukup 2 atau 3 keping.
  5. Goreng hingga  garing.
  6. Hidang bersama sos cili.

CENDAWAN GORENG