CENDAWAN GORENG
By Kak Wan @ Wan ResipiBAHAN-BAHAN
200 gm Cendawan Tiram
1 cawan Air
1/2 cawan Tepung Gandum
1/2 cawan Tepung Beras
1/4 Cawan Tepung Jagung
1 sudu teh Gram
1 sudu teh Serbuk cili
1/2 sudu teh Serbuk Kunyit
1/2 sudu teh Serbuk Ketumbar atau Serbuk Kari Daging
1 biji Putih Telur
CARANYA :
1 sudu teh Serbuk cili
1/2 sudu teh Serbuk Kunyit
1/2 sudu teh Serbuk Ketumbar atau Serbuk Kari Daging
1 biji Putih Telur
CARANYA :
- Satukan semua bahan, kecuali cendawan gaul rata dan sebati.
- Jika adunan agak pekat tambahkan sedikit air, boleh bersalut pada cendawan.
- Panaskan minyak, celup cendawan dan goreng hingga keperangan.
- Jangan menggoreng terlalu banyak dalam satu masa, cukup 2 atau 3 keping.
- Goreng hingga garing.
- Hidang bersama sos cili.
CENDAWAN GORENG