CHEESE CORN COOKIES
By Kak Wan @ Wan Resipi
BAHAN-BAHAN
130 gm Cream Cheese
125 gm Mentega Tawar
50 gm Gula Icing
1 biji Telur
50 gm Keropok Cheese Corn
260 gm Tepung Gandum
SALUTAN:
80 gm Keropok Cheese Corn kisar
1 putih telur untuk olesan
PENYEDIAAN:
- Kisar halus Cheese Corn menjadi serbuk.
- Kacau cream cheese, gula dan mentega dengan senduk kayu hingga lembut.
- Tambah telur dan kacau sebati.
- Tambah tepung dan serbuk cheese corn.
- Uli menjadi doh yang lembut.
- Canai dan potong bentuk tiga segi.
- Lubangkan dengan muncung nozzle bulat seperti motif cheese.
- Oven pada suhu 160C selama 15-20 minit hingga kekuningan.
- Keluarkan dari oven, oles putih telur dan tabur serbuk Cheese Corn.
- Kembalikan ke dalam oven dan bakar selama 5 minit lagi.
- Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.
CHEESE CORN COOKIES