CHEESE CORN COOKIES
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN
130 gm Cream Cheese
125 gm Mentega Tawar 
50 gm Gula Icing
1 biji Telur 
50 gm Keropok Cheese Corn 
260 gm Tepung Gandum

SALUTAN:
80 gm Keropok Cheese Corn kisar
1 putih telur untuk olesan

PENYEDIAAN:
  1. Kisar halus Cheese Corn menjadi serbuk.
  2. Kacau cream cheese, gula dan mentega dengan senduk kayu hingga lembut.
  3. Tambah telur dan kacau sebati.
  4. Tambah tepung dan serbuk cheese corn.
  5. Uli menjadi doh yang lembut.
  6. Canai dan potong bentuk tiga segi.
  7. Lubangkan dengan muncung nozzle bulat seperti motif cheese.
  8. Oven pada suhu 160C selama 15-20 minit hingga kekuningan.
  9. Keluarkan dari oven, oles putih telur dan tabur serbuk Cheese Corn.
  10. Kembalikan ke dalam oven dan bakar selama 5 minit lagi.
  11. Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.

CHEESE CORN COOKIES