KERABU KACANG BOTOL
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN
200g Kacang Botol
1 tangkai Cili Merah 
1/2 cawan Kelapa Parut putih
1 labu Bawang Besar
1/2 sudu makan Gula
1 sudu kecil Garam
7 biji Limau Kesturi

Bahan *Ditumbuk
3 ulas Bawang Merah
2 ulas Bawang Putih
1 batang Serai
2 sudu makan Udang Kering, rendam

CARANYA:
  1. Cuci dan hiris halus kacang botol, cili dan bawang besar.
  2. Masukkan bahan tumbuk dan kelapa parut ke dalam kuali.
  3. Sangai tanpa minyak hingga sambal nampak kering.
  4. Angkat dan biarkan sejuk.
  5. Gaulkan dengan bahan-bahan hiris.
  6. Kacau rata dan perahkan jus limau kesturi.
  7. Tambah garam dan gula secukupnya. gaul rata.
  8. Hidang dengan nasi putih.

KERABU KACANG BOTOL