KERABU PEGAGA
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN
200 g daun pegaga
1/2 bunga kantan
1/2 cawan kelapa parut putih
1 labu bawang merah, hiris
1/2 sudu makan gula
1 sudu kecil garam
5 biji limau kesturi

Bahan *Ditumbuk
3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
1 batang serai
Garam secukup rasa

CARANYA:
  1. Cuci dan hiris halus daun pegaga dan bunga kantan.
  2. Masukkan bahan tumbuk dan kelapa parut ke dalam kuali.
  3. Sangai tanpa minyak hingga sambal nampak kering.
  4. Angkat dan biarkan sejuk.Gaulkan dengan daun pegaga, kantan dan bawang hiris.
  5. Kacau rata dan perahkan jus limau kesturi.
  6. Tambah garam dan gula secukupnya. gaul rata.
  7. Hidang dengan nasi putih.

KERABU PEGAGA