KEK COKLAT HAZELNUT
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN:
250 gm Pure Butter
4 sudu makan Hazelnut Chocolate Spread
200 gm Gula Kastor 
3 biji Telur (Gred A)
2 biji Kuning Telur (Gred A)
240 gm Tepung Superfine
4 sudu makan Cocoa Powder (Callebaut)
2 sudu kecil Baking Powder
120 ml Susu Full Cream Milk

CARA-CARA:

  1. Panaskan oven pada suhu 160-165C.
  2. Putar butter dan Hazelnut Chocolate Spread hingga sebati,
  3. Pastikan butter dalam suhu bilik dan jangan guna butter yang sejuk.
  4. Masukkan gula kastor dan putar sehingga berkrim.
  5. Masukkan telur dan kuning telur satu persatu, putar sebati.
  6. Ayak tepung, cocoa powder dan baking powder dalam satu bekas.
  7. Masuk ke dalam adunan mentega diselang seli dengan susu cair.
  8. Masuk adunan dalam acuan dan ratakan.
  9. Oven pada suhu 160C selama 30-35 minit.
  10. Hias mengikut kesukaan.

KEK COKLAT HAZELNUT