KUIH CARA MANIS PANDAN
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN:
10 helai Pandan
1 cawan Air 
2 cawan Tepung Gandum
2 cawan Santan pekat
2 biji Telur
1/4 sudu kecil Garam
Beberapa titik Pewarna Hijau

Inti:  Gula Pasir secukupnya
Acuan Kuih CARA

CARA-CARA:
  1. Daun pandan di cuci dan potong pendek. Kisar dengan air dan tapis.
  2. Satukan air pandan bersama bahan2 lain.
  3. Whisk atau blend hingga sebati dan tapis.
  4. Oles sedikit minyak pada acuan, panaskan hingga minyak berdesir.
  5. Kecilkan api dan tuang adunan hingga penuh.
  6. Biarkan seketika hingga bahagian tepi mengering.
  7. Tabur sedikit gula pasir di tengahnya.
  8. Tutup acuan dengan penutup, masak dengan api kecil hingga atasnya mengering.

KUIH CARA MANIS PANDAN