SAMBAL LIMAU KASTURI
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN:
1 labu Bawang Putih, di bakar
1 inci Belacan, di bakar
5 tangkai Cili Merah
20 tangkai cili padi merah dan hijau
8 biji Limau Kasturi (ambil Jus)
3 biji Kulit Limau Kasturi
3/4 cawan Air Asam Jawa
1/2 sudu besar Garam
2 sudu besar Gula
Sedikit Serbuk Perasa

BAHAN TAMBAHAN - di Racik Kecil
1/2 labu Bawang Holland, bakar
1 biji Tomato
5 biji Limau Kasturi, buang biji
CARANYA:
  1. Kupas bawang putih, kisar bersama belacan dan cili dengan tangkainya sekali.
  2. Masuk jus limau, kulit limau dan air asam jawa
  3. Kisar sederhana kasar.
  4. Tuang ke dalam mangkuk, tambah garam dan gula secukupnya
  5. Tambah bahan2 racik dan gaul rata.
  6. Simpan dalam botol di dalam peti sejuk untuk tahan lebih lama.

SAMBAL LIMAU KASTURI