CROISSANT COOKIES (CROOKIE)
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN
4 biji Croissant 
105 gm Mentega (Unsalted)
50 gm Gula Pasir 
75 gm Gula Perang 
170 gm  Tepung Gandum 
3 sudu besar Tepung jagung
1/2 sudu kecil Baking Soda
1 biji Telur A
160 gm Coklat Chips


CARANYA:
  1. Panaskan oven kepada 180C.
  2. Alas dulang pembakar dengan kertas parchment.
  3. Putar mentega, gula dan gula perang hingga sebati.
  4. Masukkan telur dan esen vanilla, kacau sebati
  5. Masukkan tepung, tepung jagung, dan baking soda.
  6. Gaul rata, masukkan coklat chips.
  7. Belah croissant separuh, pastikan tidak putus.
  8. Ratakan satu sudu doh biskut di dalam croissant.
  9. Gunakan bahagian belakang sudu untuk meratakannya.
  10. Tutup croissant dan ratakan doh biskut yang dileperkan pada setiap sisi croissant.
  11. Oven selama 10-12 minit, atau sehingga adunan biskut berwarna perang keemasan.
  12. Sejukkan selama 5 minit, nikmati hangat atau bersama aiscream.

CROISSANT COOKIES (CROOKIE)