URAT KETING MASAK LEMAK CILI PADI
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN
500 gm Urat Keting Lembu
400 ml Santan Kelapa
400 ml Air
8 tangkai Cili Padi Hijau dan Merah
1/2 cm Kunyit Hidup
3 batang Serai, di ketuk
3 Helai Daun Kunyit, Hiris
3 helai Daun Limau Purut, di ramas
1 keping Asam Gelugor


CARANYA:
  1. Rebus Urat Keting dalam pressure cooker selama 30 minit atau hingga empuk.
  2. Bilas dengan air hingga bersih dan toskan.
  3. Tumbuk cili padi dan kunyit hingga lumat.
  4. Masukkan ke dalam periuk bersama air dan serai.
  5. Masuk kan urat keting, masak dengan api sederhana hingga mendidih. 
  6. Masukkan santan, asam gelugor, daun kunyit dan daun limau purut. 
  7. Masak hingga kuah pekat.
  8. Hidang dengan nasi putih.

URAT KETING MASAK LEMAK CILI PADI