DAGING GORENG KAILAN
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN
300 gm Daging, hiris nipis
1 sudu kecil Garam
1 sudu kecil Gula Perang
1 sudu makan Sos Tiram
1 sudu makan Tepung Gandum
1 sudu makan Minyak
3 ulas Bawang Putih cincang
1/2 inci Halia, cincang
1 ikat sayur Kailan, potong
Minyak untuk mengoreng


CARANYA:
  1. Perap daging dengan garam, gula, sos tiram, tepung dan minyak.
  2. Panaskan sedikit minyak, goreng daging hingga keperangan.
  3. Angkat dan ketepikan.
  4. Dalam kuali yang sama, tumis bawang dan halia hingga wangi.
  5. Masukkan sayur kailan dan goreng hingga lembut.
  6. Akhir sekali, masukkan daging yang telah di goreng. Gaul rata.

DAGING GORENG KAILAN