PERUT LEMBU MASAK LEMAK PUCUK PAKU
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN
1/2 kg Perut Lembu rebus
2 ikat Pucuk Paku
9 biji Cili Padi
1 cm Kunyit Hidup
2 biji Bawang Merah
1 batang Serai – di ketuk
2 cawan Santan Pekat
1 cawan Air
1 keping Asam Gelugor
Garam dan Perasa secukup rasa


CARANYA:
1. Perut lembu di rebus empuk dan di hiris.
2. Bersihkan pucuk paku, ambil pucuk dan bahagian lembut.
3. Kisar cili, bawang dan kunyit hingga halus.
4. Masukkan pucuk paku, bahan kisar, serai dan air ke dalam periuk.
5. Masak hingga pucuk paku lembut.
6. Masukkan asam gelugor, santan dan perut lembu.
7. Tambah garam dan perasa secukupnya.
8. Masak hingga mendidih.


PERUT LEMBU MASAK LEMAK PUCUK PAKU