TUMIS PUCUK PAKU TELUR PECAH
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN
1 ikat Pucuk Paku
2 ulas Bawang Merah
3 ulas Bawang Putih
2 tangkai Cili Merah
2 tangkai Cili Padi
1 biji Telur, kocok ringan
Garam dan Perasa secukupnya

CARANYA:
  1. Bersihkan pucuk paku, ambil bahagian lembut.
  2. Cincang halus bawang putih, bawang merah dan cili.
  3. Panaskan sedikit minyak, tuang telur dan kacau hingga masak. Angkat dan ketepikan.
  4. Dalam kuali yang sama, tambah sedikit minyak, tumis bahan cincang hingga pecah minyak.
  5. Masukkan pucuk paku, goreng hingga lembut.
  6. Akhir sekali masuk telur pecah, tambah garam dan perasa secukupnya.

TUMIS PUCUK PAKU TELUR PECAH