TUMIS PUCUK PAKU TELUR PECAH
By Kak Wan @ Wan ResipiBAHAN-BAHAN
1 ikat Pucuk Paku
2 ulas Bawang Merah
3 ulas Bawang Putih
2 tangkai Cili Merah
2 tangkai Cili Padi
1 biji Telur, kocok ringan
Garam dan Perasa secukupnya
CARANYA:
- Bersihkan pucuk paku, ambil bahagian lembut.
- Cincang halus bawang putih, bawang merah dan cili.
- Panaskan sedikit minyak, tuang telur dan kacau hingga masak. Angkat dan ketepikan.
- Dalam kuali yang sama, tambah sedikit minyak, tumis bahan cincang hingga pecah minyak.
- Masukkan pucuk paku, goreng hingga lembut.
- Akhir sekali masuk telur pecah, tambah garam dan perasa secukupnya.
TUMIS PUCUK PAKU TELUR PECAH