CENDAWAN TIRAM MASAK LEMAK CILI PADI
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN
300 gm Cendawan Tiram
2 sudu makan Ikan Bilis, tumbuk kasar
2 batang Serai, di titik
1 helai Daun Kunyit, di hiris
1 kotak kecil Santan
Gula, garam dan serbuk perasa
Minyak untuk menumis

BAHAN KISAR
3 biji Bawang Merah
15 biji Cili Padi Merah dan Hijau
1 inci Kunyit Hidup

CARANYA:
  1. Tumis bahan kisar dan serai hingga naik bau.
  2. Masukkan santan dan ikan bilis, masak hingga mendidih.
  3. Perasakan dengan garam, gula dan perasa secukupnya
  4. Akhir sekali masukkan cendawan dan daun kunyit.
  5. Kacau hingga cendawan layu.
  6. Hidangan dengan nasi putih.

CENDAWAN TIRAM MASAK LEMAK CILI PADI