By Kak Wan @ Wan Resipi
BAHAN-BAHAN
5 biji Telur Rebus
2 batang Serai di titik
2 keping Asam Gelugor
1-liter Santan
2 Keping Tempe
1 ikat Kangkung
Garam dan Gula secukupnya
BAHAN KISAR
8 ulas Bawang Merah
1 ulas Bawang Putih
2 cm Halia
2 cm Lengkuas
5 cm Kunyit
10 tangkai Cili Padi
CARANYA:
BAHAN KISAR
8 ulas Bawang Merah
1 ulas Bawang Putih
2 cm Halia
2 cm Lengkuas
5 cm Kunyit
10 tangkai Cili Padi
CARANYA:
- Masukkan santan,bahan kisar dan serai ke dalam periuk, masak hingga mendidih.
- Masukkan asam gelugor, perasakan dengan gula dan garam.
- Masuk kangkung, tempe dan telur, masak hingga kangkung lembut.
- Angkat dan hidangkan.
GULAI TELUR DAN TEMPE